Λιλιάνα Ανδριώτη
γυναικολόγος-μαιευτήρας

Είμαι μαιευτήρας γυναικολόγος τα τελευταία 30 χρόνια. Είναι χαρά και τιμή μου να υπηρετώ αυτό το επάγγελμα, διότι μου δίνεται καθημερινά η ευκαιρία να εξελίσσομαι ως άνθρωπος μέσα από την άμεση συνεργασία με τη γυναίκα. Όλα αυτά τα χρόνια έχω χτίσει σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης με πάνω από 11000 γυναίκες, από τις οποίες έχω μάθει πολλά, κάτι για το οποίο τις ευχαριστώ και ευγνωμονώ. Η εργασία μου στη Μέση Ανατολή με έφερε σε επαφή με γυναίκες διαφορετικής κουλτούρας και αντίληψης με τις οποίες κατάφερα να συνεργαστώ άριστα. Τόσο στα μαιευτήρια της Αθήνας, όσο και κατά τη διάρκεια της εργασίας μου στη Σαουδική Αραβία, όπου εξειδικεύτηκα στις κυήσεις υψηλού κινδύνου, έχω φέρει εις πέρας πάνω από 2000 τοκετούς. Η γυναίκα είναι το ερέθισμα μου ώστε να βελτιώνομαι συνεχώς επαγγελματικά, μέσω της δια βίου εκπαίδευσης, στην οποία πιστεύω και την οποία ακολουθώ.

Σπουδές

Πτυχίο ιατρικής σχολής UMF Cluj Napoca, στη Ρουμανια. Ειδικότητα Μαιευτικής Γυναικολογίας στην Πανεπιστημιακή Κλινική νοσοκ. Αλεξανδρας. Μετεκπαίδευση στην κολποσκόπηση και τις παθήσεις τραχήλου μήτρας με τον καθ. Εμμ.Διακομανὠλη, και στο γυναικολογικό και μαιευτικό υπερηχογράφημα στο τμήμα του καθ. Α. Αντσακλή. Μετεκπαίδευση στην κύηση υψηλού κινδύνου και στην Αισθητική Γυναικολογία στη Σαουδική Αραβία και στα Αραβικά Εμιράτα. Μετεκπαίδευση στην ενδοσκοπική χειρουργική και αντιμετώπιση υπογόνημου ζευγαριού.

Κατάρτιση

Αντιμετώπιση γυναικολογικών περιστατικών, συντηρητικά ή χειρουργικά, με κλασσικο ή ενδοσκοπικό τρόπο. Παρακολούθηση κύησης και γέννας. Υπογονιμότητα, διερεύνηση και εξωσωματική γονιμοποίηση. Αισθητική Γυναικολογία.

Φιλοσοφία

Το έργο της γυναικολόγου μαιευτήρα είναι πολυσύνθετο και ιδιαίτερο· αφορά τη σύγχρονη γυναίκα, την πολυάσχολη, φορτωμένη με πολλές ευθύνες και ρόλους στην κοινωνία, μια γυναίκα ευαίσθητη που έχει ανάγκη από προσοχή, κατανόηση, καθώς και μια ολοκληρωμένη, ολιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων της.

Η γυναίκα

Η γυναίκα είναι η ηρωίδα του ιατρείου μας. Μας εμπνέει καθημερινά στο να της προσφέρουμε τον καλύτερό μας εαυτό, την καλύτερη ιατρική φροντίδα. Έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την πρόληψη, δίνουμε λύσεις στα γυναικολογικά της προβλήματα, ενημερώνουμε και συμβουλεύουμε για έναν τρόπο ζωής που θα της προσφέρει καλύτερη υγεία,δύναμη και αυτοπεποίθηση. Κάθε γυναίκα είναι μοναδική και η ιατρική αντιμετώπηση πρέπει να εξατομικεύεται και να σέβεται την κουλτούρα,την προσωπικότητα και τον ψυχισμό της.