Υπηρεσίες

Αφιέρωσε μια ώρα το χρόνο για την συνάντηση με τον γυναικολόγο της εμπιστοσύνης σου, είτε για την πρόληψη, είτε για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων. Το ιατρείο παρέχει όλο το σύγχρονο εξοπλισμό για τη πρὀληψη, διάγνωση γυναικολογικὠν παθἠσεων, παρακολοὐθηση υπογὀνιμου ζευγαριοὐ και ἐλεγχος κὐησης. Γίνονται μικρες επεμβἀσεις ὀπως βιοψἰες και καυτηριασμὀς κονδηλωμἀτων, τοποθἐτηση σπιρἀλ και θεραπεἰες για ανανἐωση κὀλπου στα πλαἰσια της αισθητικἠς γυναικολογἰας. Η γέννα και οι υπὀλοιπες χειρουργικές επεμβάσεις πραγματοποιούνται στο νοσοκομείο.

Γυναικολογία

Αντιμετωπίζουμε τη γυναίκα ολιστικά· από την πρόληψη μέχρι τη λύση προβλημάτων της εφηβικής, αναπαραγωγικής και εμμηνοπαυσιακής ηλικίας και φροντίζουμε, ταυτοχρόνως, για την ενίσχυση της γενικής της υγείας.

Παρακολούθηση

Συνταγογραφοὐμε εξετἀσεις και φἀρμακα.
Ειναι το ἀλφα και το ωμἐγα στην σὐγχρονη ιατρικἠ γιατἰ σὠζει ζωἐς.
Τεστ Παπανικολάου, Θιν Πρεπ: Εφαρμόστηκε πρώτη φορά το 1940 στην Αμερική και το 1960 στην Ευρώπη μειώνοντας αισθητά τη θνησιμότητα από τον καρκίνο τραχήλου μήτρας.
Μοριακός έλεγχος τραχήλου με PCR, DNA Typing, APTIMA, CLARTS HPV: Είναι σύγχρονες μέθοδοι στην ανίχνευση του DNA του ιού των κονδηλωμάτων που ευθύνεται για τον καρκίνο τραχήλου μήτρας.
Εμβόλιο GARDASIL: Το 2006 εγκρίθηκε το πρώτο εμβολίο για προφύλαξη από συγκεκριμένους τύπους του ιού των κονδηλωμάτων ως πρόληψη για τον καρκίνο.
Κολποσκόπηση: Εξειδικευμένη εξέταση για την πρόληψη του καρκίνου τραχήλου μήτρας ή άλλων έξω γεννητικών οργάνων.Ανιχνεύει βλάβες που προκαλούνται από τον ιό των κονδηλωμάτων ή από άλλες αιτίες.
Βιοψία τραχήλου μήτρας και αιδοίου: Γἰνεται ὀταν εμφανἰζονται βλἀβες προς ιστολογικἠ εξἐταση.
Υπερηχογρἀφημα ἐσω γεννητικὠν οργἀνων: Καλὀ εἰναι να γἰνεται μια φορἀ το χρὀνο για πρὀληψη, εἰναι ανὠδυνη εξἐταση.

Μια φορἀ το χρὀνο κἀνουμε φηλἀφηση και μαστογραφία διότι ο καρκίνος μαστού παρουσιάζει μια σχετική αύξηση τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα στις νέες γυναίκες και είναι ο πιό συχνά διαγνωσμένος καρκίνος στο γυναικείο πληθυσμό παγκοσμίως.

Καλλιέργιες κολπικού υγρού και μοριακὀς ἐλεγχος με CLARTS STDs για κολπἰτιδες και σεξουαλικἀ μεταδιδὀμενα νοσἠματα. Λαμβἀνονται στο ιατρεἰο και στἐλνονται σε ειδικευμἐνα εργαστἠρια.

Εἰναι μια ανὠδυνη πρἀξη με τοπικἠ αναισθησία.

  • Ινομυώματα
  • Κύστεις ωοθηκών
  • Ενδομητρίωση
  • Πολύποδες μήτρας
  • Κακοἠθεις ὀγκοι

Μια μη επεμβατική μέθοδος που αναδεικνύει ινομυώματα μήτρας, πολυκυστικές ωοθήκες, κύστεις ωοθηκών, ενδομητρίωση, ωορηξία, υδροσάλπιγγες, κακοήθεια.

Γίνεται για τις ανωμαλίες κύκλου , για το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών, για διερεύνηση γονιμότητας και στην κλιμακτήριο.

Η εφηβεία είναι η κατάλληλη ηλικία για τις πρώτες συμβουλές σχετικά με την έμμηνο ρήση, την πρόληψη με το εμβόλιο GARDASIL, το σεξ , τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα και για προφύλαξη για ανεπιθύμητη κύηση.

Περιλαμβάνει μια σειρά εξετάσεων μαζί με φυσική εξέταση και λεπτομερές ιστορικο και αφορἀ και τον ἀνδρα.

Το πρωτόκολλο αρχίζει στο ιατρείο και συνεχίζεται στο μαιευτήριο με τη λήψη ωαρίων και εμβρυομεταφορά.Το πρώτο παιδί που ήρθε στον κόσμο με αυτήν την μέθοδο γεννήθηκε το 1978 στη Βρετανία.

Ειναι φυσιολογικἠ εξἐληξη που κἀθε γυναἰκα την περνἀ διαφορετικἀ.Χρειἀζεται πολυ συζἠτηση και καθοδἠγηση για αντιμετὠπηση τυχὠν προβλημἀτων .Ο προληπτικός έλεγχος συνεχίζεται ετήσια, η σεξουαλική ζωή μπορεί να παραμείνει υγιής για πολλά χρόνια ακόμα.

Επεμβάσεις

Η σύγχρονη χειρουργική συνδυάζει την κλασσική ανοιχτή μέθοδo με την ενδοσκοπική μέθοδο, λαπαροσκοπικά, ρομποτικά ή υστεροσκοπικά, με ελάχιστη παρέμβαση και απώλεια αίματος και με την ελάχιστη παραμονή στο μαιευτήριο.

Εκτελείται για ιατρικούς λόγους και για ανεπιθύμητη κύηση.

LOOP αφαίρεση βλαβών τραχήλου μήτρας με αγκύλη διαθερμίας, κωνοειδής εκτομή τραχήλου μήτρας ,που εκτελούνται για σοβαρές δισπλασίες τραχήλου για τη διάγνωση τους ή και για θεραπεία ταυτόχρονα.

Γίνεται όταν ο αδένας φλεγμαίνει συχνά και παρουσιάζει απόστημα επανειλημμένα.

Είναι συχνή επέμβαση για τους πολύποδες, προληπτκά και θεραπευτικά στις μηνομητρορραγίες.
Εκτελείται ενδοσκοπτικά για διερευνητικούς λόγους στον έλεγχο υπογονιμότητας, για αφαίρεση πολυπόδων ή και μικρών ινομυωμάτων.

Περίδεση τραχήλου μήτρας στην κύηση όταν η γυναίκα διατρέχει τον κίνδυνο αποβολής.

Ινομυώματα μήτρας, κύστεις ωοθηκών και σαλπίγγων, ενδομητρίωση, κακοήθες όγκοι.

Εκτελείται όταν έχουν εξαντληθεί οι συντηρητικές θεραπείες, ή σε περίπτωση κακοήθειας.

Γἰνεται διακολπικἀ όταν υπάρχει πρόπτωση μήτρας.

Ειναι μια επἐμβαση για τις γυναίκες που έχουν χαλάρωση κόλπου μετά τις γέννες ἠ λόγω κληρονομικότητας και εμμηνόπαυσης.

Μαιευτική

Η μαιευτική ασχολείται με την έγκυο γυναίκα η οποία είναι πιο ευαίσθητη και χρειάζεται περισσότερη προσοχή και στήριξη. Πάνω από 2000 μωρά γεννήθηκαν με επιτυχία σε ομαδική συνεργασία με το νοσηλευτικό προσωπικό του μαιευτηρίου σε διάρκεια 30 ετών. Για 3 χρόνια τέλεσα επιμελητής Α σε νοσοκομεία της Σαουδικής Αραβίας και Εμιράτα εξειδικευμένα στην κύηση υψηλού κινδύνου, εργασία που μου πρόσφερε επιπλέον πείρα στην μαιευτική.

  • Εντός ιατρείου γίνεται η παρακολούθηση της κύησης με εξετάσεις αίματος και υπερηχογράφημα εξέλιξης εμβρύου, Doppler κύησης.
  • Για την πραγματοποίηση της γέννας υπάρχει η συνεργασία με το μαιευτήριο Ιασώ και υποστήριξη από τη μαία μας.
  • Στο μαιευτήριο εκτελείται όταν είναι απαραίτητη η καισαρική τομή.

Αισθητική γυνακολογία

Είναι ο νέος τομέας που τον αναπτύσσω τα τελευταία χρόνια και περιλαμβάνει θεραπείες για την ξηρότητα κόλπου, για τον πόνο στο σεξ και για την ελαφρά με μέτρια ένταση ακράτειας ούρων. Πετυχαίνεται με την ανανέωση και σύσφηξη κόλπου βελτιώνοντας την σεξουαλική ζωή και την καθημερινότητα της γυναίκας.

Μέδοθοι

Είναι η θεραπεία που χρησιμοποιεί ελεγχόμενη θερμότητα μέσω των κολπικών κεφαλών.

Χρησιμοποιεί το laser για την ανανέωση και σύσφηξη κόλπου και εκτελείται στο Ιασώ.

DESIRIAL ενέσεις με υαλουρονικό οξύ αιδοίου και κόλπου.

Τοπικές ενέσεις με πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα από το αίμα της ίδιας της γυναίκας. Ένα είδος μεσοθεραπείας με αυτόλογο διάλυμα.
Κολπορραφία και αιδοιοπλαστική για την επανόρθωση της ανατομίας της γεννητικής περιοχής.

Συμβουλευτικό έργο

Μια γυναικολογική εξέταση ολοκληρώνεται με την συζήτηση για τον τρόπο ζωής της γυναίκας , πως αυτός επηρεάζει τις διάφορες γυναικολογικές παθήσεις της και πως μπορεί να τον βελτιώσει. Η διατροφή, η σταθερή σωματική άσκηση και ο ψυχισμός της κάθε γυναίκας είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες στο σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών, στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού, του σακχαρώδους διαβήτη της κύησης, στην λειτουργία των ορμονών και στον κύκλο της, όπως και σε πολλές άλλες καταστάσεις. Η καλύτερη διαχείριση του άγχους μπορεί να την βοηθήσει να αντιμετωπίσει καλύτερα όλα τα γυναικολογικά προβλήματα και να βελτιώσει την υγεία της. Ο ρόλος μου είναι να βρίσκω για κάθε γυναίκα τις καλύτερες λύσεις για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός.