Η εμμηνόπαυση δεν είναι μια πάθηση.
Υπάρχουν λύσεις στα διάφορα συμπτώματα που μπορούν να προκύψουν.
Το ουρογεννητικό σύνδρομο.

Το προσδόκιμο ζωής για τις γυναίκες στην Ευρώπη είναι 84 έτη και η φυσική ηλικία εμμηνόπαυσης είναι 51 έτη. Σημαίνει πως 40% της ζωής της η γυναίκα την περνάει στην εμμηνόπαυση η οποία είναι μια φυσική βιολογική εξέληξη και δεν είναι πάθηση. Μπορεί να σηματοδοτήσει την αρχή ενός νέου καφαλαίου ζωής με νέα σχέδια και επιτεύγματα, μια ευκαιρία στην γυναίκα να βελτιώνει και να απολαμβάνει την καθημερινοτητά της.
Η εμμηνόπαυση εκδηλώνεται διαφορετικά στην κάθε γυναίκα, γεγονός που έχει να κάνει με την κληρονομικότητα, κουλτόυρα, ιδιοσυγκρασία, τις συνήθειες της και με το περιβάλλον.
Τα πρώτα συμπτώματα όπως οι εξάψεις, εφιδρώσεις, διαταραχές ύπνου και διάθεσης, οι ανωμαλίες κύκλου μέχρι να σταματήσει, είναι παροδικά ή βελτιώνονται με μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής.
Η ξηρότητα κόλπου, ο πόνος στην επαφή, οι ουρολοιμώξεις συμβαίνουν λόγω ατροφίας από τη μείωση των οιστρογόνων και αποτελούν το ουρογεννητικό σύνδρομο της εμμηνόπαυσης που έχει διαφορετική ένταση στην κάθε γυναίκα. Η αντιμετώπηση του εξατομικεύεται ανάλογα με τις ανάγκες, τα κλινικά και εργαστηριακά ευρήματα.
Οι στόχοι θεραπείας αιδοιοκολπικής ατροφίας είναι η ανακούφηση συμπτωμάτων και αποκατάσταση της φυσιολογίας της ουρογεννητικής περιοχής.
Συστήνουμε διακοπή καπνίσματος, διατήρηση σεξουαλικών επαφών που θα συμβάλλουν στην αύξηση της ελαστικότητας, της λίπανσης και της αγγείωσης κόλπου, διάφορες λιπαντικές και ενυδατικές ουσίες και τοπική ορμονική θεραπεία με οιστρογόνα η οποία είναι ασφαλής για το καρκίνο ενδομητρίου και μαστού.
Υπάρχουν μέθοδοι ανανέωσης κόλπου όπως οι ραδιοσυχνότητες, το Laser, οι τοπικές ενέσεις με υαλουρονικό οξύ και PRP, που βελτιώνουν την παραγωγή και τη σωστή διάταξη ελαστίνης, κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος, την αιμάτωση κόλπου, την ελαστικότητα και την υγρανσή του.
Η προσπαθειά μας είναι να βοηθήσουμε τη γυναίκα να προσπεράσει όλες τις δυσκολίες αυτής της περιόδου με κατανόηση και γνώση, προσφεροντάς της την καταλληλότερη λύση.

2022-09-26T21:23:13+00:00
Go to Top